Sensor Beveiliging

Ontwerpen
SecureApps kan helpen bij het gebruiken van Bluetooth sensoren in combinatie met mobiele applicaties. Onze hands-on ervaring levert direct toegevoegde waarde bij het maken van de juiste keuzes. Privacy en beveiliging zijn belangrijk bij het gebruiken van sensordata.

Neem voor meer informatie contact op met SecureApps.

Trainingen en simulaties bij SecureApps

image from: http://evothings.com/quick-guide-to-making-a-mobile-app-for-the-ti-sensortag-using-javascript/

Sensor Security
Smartphones hebben al jaren vele sensoren aan boord en het worden er steeds meer. Beweging, versnelling, temperatuur, luchtdruk, kunnen vaak al geregistreerd worden. De huidige trend is het gebruik van losse sensoren in combinatie met smartphones en tablets. We willen bijvoorbeeld ons huis in de gaten houden om te besparen op energie of als beveiliging. Maar ook binnen bedrijven neemt het een vlucht. Bluetooth Low Energy, ook wel Bluetooth Smart, zorgt voor een versnelling in deze ontwikkeling. Standalone sensoren kunnen daardoor lange tijd functioneren op slechts een knoopcel batterij.

Deze sensoren zijn vaak slecht beveiligd. Bluetooth low energy (BLE) kent bijvoorbeeld weinig ondersteuning van beveiligingsmechanismen. Deze sensoren kunnen waardevolle informatie opleveren voor mensen met slechte intenties. Het aan- en uitschakelen van de verwarming geeft bijvoorbeeld een goede indicatie of er iemand thuis is of niet. Het kunnen signaleren van de aanwezige sensoren geeft een goed beeld van de mate van beveiliging en waar eventuele zwakke punten zitten.

Onverwachte Effecten
Ook kunnen sensoren meer onverwachte effecten hebben. Zo zijn accelerometers en gyroscopen al gebruikt om af te luisteren. De sensoren bleken zo gevoelig dat ze gebruikt konden worden als microfoon.

Daarnaast zijn steeds meer apparaten ook uitgerust met sensor connectiviteit en BLE. Een app kan dus door op bluetooth apparaten te scannen kijken welke apparaten je in huis hebt en van welk merk. Dit is aantrekkelijke informatie voor gerichte reclame acties of inbrekers.

Sensoren zijn bedoeld om, op welke manier dan ook, de omgeving in de gaten te houden. Deze informatie kan ook heel waardevol zijn voor andere partijen en soms op onverwachte wijze. Goed nadenken over de beveiliging is belangrijk. SecureApps kan helpen om de informatiestroom van senor naar app the beveiligen.

Offerte
Bel of mail voor een vrijblijvende offerte.

info@secureapps.nl